Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Constipatie

Constipatie

Één persoon op drie heeft te kampen met darmproblemen. In dit artikel vind je alvast enkele handige reflexen om constipatie tegen te gaan!

Wat zijn galstenen?

Wat zijn galstenen?

De galblaas is een klein orgaan onder de lever rechtsboven in de buikholte. Het is een zakje dat gal opslaat, een groengele vloeistof die helpt bij de spijsvertering. Gal is nodig om vetten af te breken en te verbranden. De meeste galstenen ontstaan wanneer er te veel cholesterol in de gal zit. Deze cholesterolstenen zijn geelgroen van kleur. Ze bevinden zich in de galblaas, maar kunnen ook in de galweg terecht komen en een hevige pijncrisis en andere problemen uitlokken

Dagelijks verstopte neus

Dagelijks verstopte neus

Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Hooikoorts of corona? Zo kan je het verschil herkennen

Heel wat mensen hebben elk jaar weer last van hooikoorts. Het betekent dat je allergisch bent voor de pollen afkomstig van grassen, bomen of planten. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee, zoals verstopte of lopende neus, gezwollen ogen en kriebelende keel. Aangenaam is hooikoorts niet, en al zeker niet in tijden van corona. Maar hoe herken je het verschil tussen symptomen van hooikoorts en besmet zijn met het coronavirus?

Babymelk

Babymelk

Kies je ervoor om geen borstvoeding aan je baby te geven ? Geen probleem, commerciële babymelk tussen 0 en 6 maanden is volledig aangepast aan zuigelingen.

Wat is blindedarmontsteking of appendicitis?

Wat is blindedarmontsteking of appendicitis?

Blindedarmontsteking of appendicitis is een ontsteking van de appendix, een klein aanhangsel bij de overgang van de dunne naar de dikke darm. Appendicitis is meestal acuut, maar kan in zeldzame gevallen ook chronisch zijn.

Bewegen

Bewegen

Op zoek naar goede redenen om aan sport te doen? Weet jij hoe je jezelf kan motiveren en wat je het beste eet? Wij vertellen je er meer over!

Muggen

Muggen

Pas op voor de exotische muggen ! In verschillende werelddelen kunnen sommige muggen u een tropische ziekte bezorgen. In Azië, Latijns Amerika en vooral in sub-Sahara-Afrika. De Anopheles muggen kunnen drager zijn van malaria (paludisme), terwijl de Aedes u mogelijk de knokkelkoorts, de gele koorts of de chikungunya kunnen geven. Elk jaar doden tropische ziekten meer dan 2 miljoen mensen.

Koorts

Koorts

Voel je je grieperig en heb je koorts? Gebruik dan eerst paracetamol als je een pijnstiller wil gebruiken. Dat geneesmiddel is steeds de eerste keuze om pijn te bestrijden en koorts te verlagen.

Wat zijn de tekenen van menopauze?

Wat zijn de tekenen van menopauze?

De menopauze is een ‘diagnose’ waar veel vrouwen voor vrezen. Ze gaat dikwijls samen met enkele vervelende symptomen zoals prikkelbaarheid en opvliegers. Toch is het een normaal onderdeel van het ouder worden. Gelukkig zijn er oplossingen om deze levensfase waarin de vruchtbaarheid ophoudt, te verlichten. Wil je meer weten over wat de menopauze is, aan welke tekenen je deze periode herkent en hoe je deze klachten kan aanpakken? Wij geven je alvast een overzicht.

Wat is bedplassen bij kinderen?

Wat is bedplassen bij kinderen?

Bedplassen, of “nocturnale enuresis”, verwijst naar het onvrijwillige urineverlies bij een kind tijdens de slaap, en dit op een leeftijd waarbij het kind in feite droog zou moeten zijn.

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

1 op de 2 jongeren voelt zich verslaafd aan de smartphone

Jongeren kunnen niet zonder hun smartphone. In die mate dat de helft van hen zich eraan verslaafd voelt. Tegelijkertijd beschouwen tieners hun smartphone als een vat vol voordelen: op school, thuis, onder vrienden, ... Dat blijkt uit een enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bij 976 Belgische jongeren tussen 12 en 23 jaar over hun digitale welzijn.

Pagina's