Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo'n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners hun ervaringen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Wat is lactose-intolerantie?

Wat is lactose-intolerantie?

Lactose-intolerantie is een spijsverteringsstoornis waarbij het lichaam niet in staat is om lactose te verteren, het voornaamste suiker in zuivelproducten. Oorzaak is een verminderde productie van het enzym lactase in de darm.

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Wat is constipatie?

Wat is constipatie?

Constipatie (in de volksmond ook wel ‘verstopping’ genoemd) wordt gedefinieerd als het hebben van een harde, droge stoelgang. Je bent geconstipeerd als je regelmatig meer dan drie dagen geen ontlasting hebt. 

Wat is maagzuur?

Wat is maagzuur?

Maagzuur is een heel frequente aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud terug in de slokdarm terechtkomt. Maagzuur of brandend maagzuur wordt ook wel reflux genoemd, maar eigenlijk is deze term enkel van toepassing als de zure maaginhoud terugvloeit.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Met welke tandenborstel je gebit schoon en sterk houden?

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden als het om een tandenborstel gaat. Je kan voor een soft, medium of hard type borstel gaan. Je kan je tanden poetsen met een handtandenborstel of met een elektrisch model. Maar welk type tandenborstel gebruik je nu het best?

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K: niet alleen voor baby’s

Vitamine K is een van de weinige vitamines die je lichaam zelf maakt. Dit gebeurt al vanaf dat je zo’n 3 maanden oud bent, door bacteriën in je dikke darm. Vitamine K is belangrijk voor de botsterkte en de bloedstolling. Hoewel zwangere moeders via de placenta veel essentiële stoffen uitwisselen met hun baby’s, is dit bij deze vitamine niet het geval. Pasgeboren baby’s krijgen altijd vitamine K toegediend. Geef je borstvoeding, dan is het ook belangrijk dat je jouw baby een vitamine K-supplement geeft. Wie meteen flesvoeding wil of moet geven, mag dit achterwege laten. In dat type voeding zit er namelijk genoeg vitamine K.

Hooikoorts

Hooikoorts

Een loopneus, tranende, rode ogen, kriebelhoest. Het is duidelijk: er hangt stuifmeel in de lucht ! Vandaag de dag is één persoon op vijf allergisch. Meest voorkomend is de allergische rhinitis of hooikoorts die een constante groei kent. Enkele tips om van de lente te genieten zonder hooikoortsaanvallen.

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand - telegeneeskunde - moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp.

Pagina's